- Waar zitten de kansen voor smart lighting toepassingen in gemeenten?
- Welke toepassingen leveren de meeste toegevoegde waarde?
- Welke hobbels moeten gemeenten nemen om (structureel) smart lighting toe te passen in hun openbare ruimte en waar liggen hun prioriteiten en behoeften?
- Wat is er nodig om een slim systeem werkelijk nuttig en bruikbaar te laten zijn voor mensen en welke impact wil je bereiken?
- Zoekt u in een ingang naar toekomstige talenten om uw vacatures te kunnen invullen?
- Bent u nieuwsgierig naar de ontwikkelingen en realisatie van smart lighting en wilt u op neutraal terrein met mogelijke klanten, collega's en toekomstige talenten kennis uitwisselen?
Via een volledig lidmaatschap helpen de experts van het LE&EL u hierbij. Onder andere door het uitwerken van uw oplossingen tot volledig geïntegreerde en duidelijke use case, het onder de aandacht brengen van uw oplossing bij gemeenten en het koppelen van enthousiaste studenten aan uw systeem en bedrijf.
Een volledig overzicht van vraag en aanbod voor deze lidmaatschappen vindt u hiernaast beschreven. Als u interesse heeft in een lidmaatschap vragen wij u een aantal gegevens te verstrekken en bevestigen we het gekozen lidmaatschap met een contractbrief.
Opties voor kleinere bedrijven
Naast grotere leveranciers zijn er in het veld van smart lighting natuurlijk ook kleinere bedrijven, zoals adviesbureaus, ontwerpbureaus of andere partijen actief. Ook u bent vrij om een use case te adopteren. Bijvoorbeeld als (regisseur van een) consortium met andere bedrijven. De inbreng, ook financieel, kan dan over verschillende partijen verdeeld worden. Wij kunnen dat faciliteren door meerdere facturen te sturen naar consortiumleden. Laat het ons weten als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken.
Randvoorwaarden
Voor de looptijd van de use case (maximaal 3 jaar), krijgt het LE&EL de installatie in bruikleen. U blijft eigenaar van de installatie en krijgt de spullen na beëindiging van het contract weer retour.
Voor ontwikkelingen die in samenwerking met leveranciers worden gedaan (bijvoorbeeld in stages, afstudeeropdrachten) op basis van het commerciële systeem is het intellectueel eigendom van de leverancier. Voor ontwikkelingen die studenten doen in de experimenteerruimte, is het intellectueel eigendom in eerste instantie van de student(en).
Gemeenten kiezen voor een demonstratie van een oplossing, maar geven daarmee geen commitment op inkoop van die specifieke oplossing of keuze voor een leverancier.
Lighting is één van de thema's die TU/e innovation Space omarmt. Daarnaast zijn op andere thema's ook communities actief. Als lid van het LE&EL bent u niet automatisch lid van de andere thema's. Wel biedt lidmaatschap toegang tot innovation Space activiteiten zoals het GURU programma en de TU/e Contest (bij voldoende leden zullen we een Lighting Challenge faciliteren in de TU/e contest).